Bourgogne

S:t Aubin Premier Cru En Remilly 2008, Boisset

Boisset-gruppen är verkligen en jätte i Bourgogne med tentakler ute i världen. Familjeföretaget har samlat på sig producenter inom såväl högt som lågt. Här samsas högt och lågt i framförallt Bourgogne med Domaine de la Vougeraie som flaggskepp men även kaliforniska DeLoach finns med.

Det görs även vin under Boissetnamnet som ren negociantverksamhet. Men så finns här en begåvad vinmakare; Gregory Patriat.

Näsan på vinet är rätt mogen och förförisk med nötter, ett uns smör och bara en liten ekton. Smaken är frisk, ren, lång och mineralig med fin syra. Även här finns det nötter och lättsam ek. Smaskigt och balanserat! En snygg och klassisk vit Bourgogne för en dryg spottstyver. Kan helt klart ta upp kampen med mer kända och dyrare PC:er. Beställningssortimentet 239 kr. 4 p.

Chambolle-Musigny 1996, Comte de Vogüé

Tydlig jordgubbsdoft utan att vara kompottig med inslag av vilt och lite skog. Smaken bjuder på rik frukt, viltiga drag, lite tanniner och framförallt en fräsande syra. Det är ju en 96:a, men så här hög syra hade jag inte väntat mig. Vinet känns mer funky och svårt än elegant. Efter störtdekantering av flaskans resterande innehåll mildras syran något och vinet känns lite mer avrundat. Men slutintrycket är ändå något av en tvärvigg. Vänta några år med nästa flaska. 2,5 p i dagsläget.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s