Sparris på GQ

Jürgen Grossmann på restaurang GQ har en fäbless för sparris, manifesterad redan under tiden på Gässlingen på söder. Nu har han även gett ut en sparrisbok med tilltalande recept. De verkar bestå av nutida sparrisvarianter, men även av skapalser från 90-talet. Jag har inte provlagat något ännu – om inte annat kan man använda boken som sparrisporr!

Sedan början på maj serverar han även en fyrarätters sparrismeny för 795 kr, vilken du hittar här. Den smakar förträffligt med extra poäng för första rätten och känns kreativ utan att gå till överdrifter. Men så har Jürgen en ny kock, tillika delägare; Markus. Jürgens gedigna kunskaper och Markus skaparglädje bådar gott för framtiden. Efterrätten som benämns ”Vit sparris”, tänker jag inte beskriva mer än som visuellt kreativ utan att ge avkall på smaker som fungerar ihop. Bör upplevas!

Väljer man vinpaketet därtill så får man ett gäng viner från Johan Topf, en bra producent i Kamptal. Vinerna fungerar bra till maten, där framförallt en 2008 Zweigelt Sachsenberg överraskade mig med fungera med sparrisen, sannolikt beroende på årgångens höga syra. I vinpaketet ingår istället den lite fylligare 05:an, som gifte sig fint med lammet.

Sparrismenyn serveras fram till midsommar. Rekommenderas.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s