Tyskland dag 2.

Efter snabb incheckning på hotellet i Wiesbaden är det dags att embarkera en buss för utflykt till Bad Kreuznach och Nahe Winzer. Men även lokalavelningen av VDP var där med en 2010 GG vardera från de nio medlemmarna. Generellt var alla vinerna mer eller mindre kantiga på detta stadium. Bäst var som väntat Dönnhoffs Herrmannshöhle och Emrich-Schönlebers Halenberg, med Schäfer-Frölichs Felseneck ett litet snäpp efter.

Riktigt dåligt är Felseneck från Prinz Salm. När har det någonsin kommit något bra från den producenten? Kupfergrube från Gut Herrmannsberg är inte heller särskilt kul. Den producenten har numera ny ägare och det verkar ha investerats en hel del där, så framöver kan det nog bli kul.

Från Nehe Winzer (dvs inte VDP) utmärker sig Jakob Schneider, men även Korrell och Hexamer. Några namn att hålla koll på framöver.

Annonser

4 kommentarer

  1. Fick du prova om Gut Hermannsbergs Kupfergrube dag 3-4 och var då intrycket detsamma?

    1. Nja, det var 2010 vi provade i Nahe och 2011 i Wiesbaden, så det är svårt att jämföra. Helt klart är att 2011 var tydligt bättre.

  2. Bättre som i rikare? Utifrån smakproven hittills från Rheinhessen och Pfalz känns det som att 2010 är en bättre årgång där, medan 2011 är tillbaka i mönstret med högre alkohol, bredare syror och en viss fetma. Givetvis bra, men inte med 10ornas lysande kombo av elektricitet, koncentration och återhållsam alkohol.

    1. I detta fall bör ”bättre” ses som renare och bättre balanserad. Gut Herrmannsberg’s Kupfergrube 2010 kändes något oxiderad och redan på lätt väg utför.
      Jag tycker att 2011 kan ses som något mellan 2009 och 2010, men inte lika svulliga som 2009:orna, även om det finns en del med något hög alkoholnivå. De känns spänstigare än 09:orna. 2010 känns mer lyckat i Pfalz och Rheinhessen än längre norrut, där syrorna känns lite kartiga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s