Riesling och Port

Prager’s Riesling från Wachstum Bodenstein brukar vara producentens bästa vin och görs av druvor som vuxit på 460 m höjd, vilket anses ge vinet extra finess.

Nåväl, denna 2007:a bjöd på fina dofter av mogen frukt som nu gått över till mer torkad frukt plus lite botrytistoner, vilket hör till årgången. Smaken kändes fyllig, torr, stram och mineralig, också här med lite botrytis. Det är gott med lite besk ton och drag av grapemarmelad. Ett vin med hög svansföring som dock inte levererar fullt ut. Slutet på smaken känns lite snöpt och jag skulle nog velat ha mer stake i syran. 3,5p.

IMG_2530mini

Vintage Port från medelbra år brukar sällan deklareras, utan sådana år gör man portvin på druvor från den bästa vingården, ofta med angivande av denna eller annan beteckning så att det framgår att det inte är en deklarerad Vintage. Dessa Off Vintages brukar kosta runt hälften av deklarerad Vintage och kan ofta ge bra valuta för pengarna. De bör normalt sett inte lagras så länge.

Graham Malvedos Vintage Port 1996 visade upp en kryddig, te- och
slånbärslik doft med tilltalande citrustoner. Doftintrycken kommer igen i
smaken, som dessutom är sträv med något torrbeskt slut. Attacken är Graham-söt med eldig mellansmak och rätt bittert slut. Det är gott men ganska robust och känns ungefär lika sofistikerat som Peter Griffin. 3,0p.

IMG_2532mini

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s