Distansvinhandlarna

Det har redan tyckts en hel del bland bloggare om distansvinhandlarnas existensberättigande och deras utbud. Jag nöjer mig med lite kommentarer om utbudet baserat på de två gemensamma provningar som arrangerats hittills. Generellt sett är utbudet inte särskilt imponerande. Inte så att det är dåliga viner – utom i ett par fall – utan det är snarast så att vinerna inte levererar vad man kan begära för prisnivån eller så är de bara utslätade. Det finns ju redan en hel del konkurrens, så vi får väl se vilka handlare som lyckas överleva och kanske även utveckla sig. Men visst finns det saker att rekommendera. Här följer en genomgång av viner från senaste provningsomgången om c:a 100 viner, vilka var värda en kommentar. Märkligt nog visar det sig att de viner som gav anständig utväxling på pengarna var med ett par undantag viner butts i lite lägre prissegment.

Californiawineclub.se hade två goda viner från Greg Norman; en Santa Barbara County 2011 (133 kr), tilltalande och balanserat i mer återhållet citrusbetonad stil, men ändå med lite smörighet, samt en Santa Barbara Pinot Noir 2011 (139 kr), lätt, bärigt, rent och saftigt med liten krydda och bra pinocity.

Cavarosawine.se erbjöd en Barbera d’Asti San Bastian 2011 (99 kr); attraktivt, saftigt, bärigt, syrligt och friskt i ren, avskalad stil.

Ewine.dk’s bidrag till mänskligheten var portugisiska Harmony 2010 (89 kr); strävt, stramt, kryddigt och aningen örtigt med saftig frukt och slank, aptitretande stil, samt en Vin de Constance 2006 (290 kr); sött, lätt knäckigt, aningen fatigt och läckert med tydlig, citruslik muskatton parad med fin syra.

Handlavin.se hade ett gäng österrikare och en Pure Saint Laurent 2010 (125 kr) bjöd på pinotlik bärighet. Lätt, saftigt och lite örtigt med aptitretande syra.

Italienskamagasinet.se presenterade La Castellina Sangiovese 2011 (89 kr); stramt, syrligt och bärigt med lite örter.

Roberson wine’s bästa var en Château Reynon 2009 (155 kr); stramt och rostat med tydliga tanniner, bra syra och någon paprika.

Vinstocken.se hade en Château Rousset-Caillou 2010 (129 kr); strävt, stramt och klassiskt i stilen med korinter och bra syra, samt en Barbera d’Asti Patrizi 2010 (98 kr); saftigt och trevligt med bär, lite örter och bra syra.

Vinupplevelser.se slängde fram en Bolgheri Superiore Sapaio 2008 (349 kr); riktigt snyggt i stram och ganska sträv stil med vinbär, någon ek och bra syra.

Winefinder.se började med en champagne; Jean Laurent Blanc de Noirs NV (259 kr); smakrikt, brödigt, stramt och lite kritigt och bra frukt, fast dosagen kunde kanske varit aningen lägre. Guigal’s Côtes du Rhône 2007 (89 kr) bjöd på lite värme, kryddor, balans och mognad. Andravinet Petit Guiraud 2009 (199 kr) kändes slankt, men balanserat och attraktivt  i halvsöt, lite mandelbetonad stil.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s