K.U.F.-provning

L behagade med kort varsel sammankalla några hågade, vilka på ett eller annat sätt skulle kunna uppfylla K.U.F-kriterierna. Han öppnade lätt med en Henriot Cuvée Baccarat 1976 kändes klart mogen, men ändå vital med fin syra och lätta svamptoner. 4p.

Liger-Belair bestod oss med en Vosne Clos du Chateau 2002 som tyvärr var rätt muggig. Jo, korktonerna växte fram mer och mer. Ingen bedömning. Echezeaux 2001 från DRC var ganska stum och aningen vresig initialt, men det fanns bra koncentration, längd och intensitet. Efter ett tag i glaset kom frukten fram och vinet nåde sina 4p.

Från La Spinetta kom en Barolo Garetti 2007 som inte var så ekig som jag väntat mig. Viol, ros och lite mint snurrade runt i näsan och gav ett elegant intryck. Smaken var mera tuff och återhållen och ännu inte så nyanserad, men bra frukt fanns. 3,5p idag.

Avslutningsvis en halva Yquem 1997; en kraftfull och rik sälle med märkbara 14%. Vinet var rikt och intensivt med aprikos och djup, men mer kraft än elegans idag. Såväl bra syra som potential. 4p idag.

023

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s