Mazzei

Sin vana trogen besöker Francesco Mazzei Sverige då och då, den här gången hos The Wine Agency, då familjen Mazzei – av för mig outgrundlig anledning – behagat byta importör från Johan Lidby.

Vi öppnar med ett nytt vin, Codice V 2012; en Vermentino som är frisk men inte ger något i övrigt. Serrata Belguardo 2011 är bussig och bra, medan sicilianska Zizola 2011 är OK, och storebror Doppiozeta 2010 känns väl ekig. Såväl Fonterutoli 2011 som Ser Lapo Reserva 2010 levererar vad man vill ha av en bra Chianti, den senare lite elegantare.

Av Castello di Fonterutoli föredrar jag den mer eleganta 2010 framför den lite stöddigare 2008. Båda är dock riktigt bra och innehållsrika.

Ännu ett nytt vin presenteras i form av Mix 36 2008. Bakom denna lätt märkliga beteckning döljer sig det faktum att till detta vin har använts samtliga 36 Sangiovese-kloner som är planterade på egendomen. Det är komplext, intensivt och koncentrerat med fin syra och påtagligt lång eftersmak. Häftigt med stil. Nyhet i BS 1/10, 549 kr.

002

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s