Henriot & de Vogüé

Henriot hör till favoriterna i Champagne och Cuvée des Enchanteleurs är värstingen i programmet, vilket brukar vara bra från början till slut. 1995 provades i maj förra året och kändes mogen. Hur skulle den bete sig nu?

Doften är klart mogen med mer skogstoner än bröd. Det finns lite nötter och intrycket är av finess och komplexitet. Moussen är klart gräddig och smaken känns stram, kritig, lång, balanserad och rätt tät med citrustoner och avrundad syra. Ett stiligt vin som störs aningen av en liten metallisk ton i avslutningen. 4p.

IMG_3218mini

1991 anses med rätta inte vara någon lyckad årgång i Bourgogne. Men de Vogüé’s Musigny Vieilles Vignes har dock rykte om att vara ett av årgångens viner. Men hur långt räcker det?

Nivån i flaskan oroar en aning; 2,5 cm under korken, men väl i glaset så är färgen bra; relativt djup med gul kant utan att vara nära tegel. Initialt är det en ganska stum doft men ger sedan ifrån sig mogna toner av skog och undervegetation med någon frukt. Det som slår en i smaken är en påtaglig syra tillsammans med en del strävhet och hygglig frukt därbakom. Det är ganska slutet först för att öppna sig och sedan tappa spänst. Vinet har bra intensitet men känns mer robust än elegant. Sammantaget bråkigt med stil. 3,5p

IMG_3217mini

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s