Tokyo dag 2

Vi tar det förarlösa tåget (som fungerar till skillnad mot vad jag upplevt på en del flygplatser) till Odaiba Island för ett besök på Toyotas showroom. Det känns lite som att åka en lite större Blå Tåget-vagn frånsett att inga skrämselförsök dyker upp. Inne hos Toyota går det att se modeller som aldrig hittar till Europa och även att konstatera hur fula en del modeller är. Vi ger oss in i biosalongen för att prova på Road Masters. Vi sätter oss i rallystolarna som står på fyra olika plattformar och spänner fast säkerhetsbälterna. ”Filmen” startas och vi tas ut på rallyfärd i olika miljöer. Plattformarna kränger, skakar och hoppar i enlighet med hur vi rör oss den virtuella miljön. Det är fysiskt mycket påtagligt och inget för känsliga magar. Hydrauliken som fixar detta är enastående. Häftigt.

Efter detta hinner vi titta lite på Toyotas framtidsvisioner om framtida transportsystem etc.

Lunch intas på en italiensk restaurang och då jag fortfarande är mätt, väljer jag marinated shrimp, squid and octopus. Friskt med lite sting i kryddningen.

Hundmat

Hundmat

Min mat

Min mat

Spännande skylines...

Spännande skylines…

...finns det överallt

…finns det överallt

Vi tar tåget tillbaka och efter en kort tur i några butiker i Ginza-området finns det tid för en kort vila på hotellet. Taxi till Akasaka där vi besöker Gadelius, där vi får en snygg presentation av företaget av idag. Det är svenskt handelshus som grundades 1890 i Göteborg och funnits på plats i Japan sedan 1907. Idag har det sitt säte i Tokyo, men med svenska ägare. Här finns det kontinuitet!

Vi äter middag med Gösta och Yukari (nej, hon är inte finska) från Gadelius på en shabu-shabu i närheten. Vi äter givetvis vad restaurangen är specialicerad på, dvs vi har en gryta med vatten (möjligen dashibuljong) och lite kryddor, där vi hastigt doppar ner tunna skivor av välmarmorerat oxkött (troligen utskuren biff), för att sedan doppa det i en sesamdressing eller något teriyakiliknande. Det liknar sukiyaki, men lär vara något mer smakrikt. Smaskens.

IMG_3277mini

IMG_3279mini

Därefter får diverse grönsaker åka ned i grytan. När de är uppätna görs samma procedur med breda bandnudlar, de fiskas upp, läggs i koppar och får även sällskap av den buljong som bildats i grytan. Nudlarna är något överkokta, men buljongen är smakrik och riktigt läcker. Dryck öl och lite sake. Efterrätten består av glass på grönt te, som även om den var överdrivet illgrön verkligen smakade grönt te.

Koncentration

Koncentration

Göran

Reseledare Göran

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s