Tokyo dag 4

Dagens rubrik är i linje med tidigare, men inte korrekt i sin beskrivning, för idag ska vi på utflykt! Vi får sovmorgon och träffas i lobbyn först vid 11.

Gammalt och nytt

Gammalt och nytt

Vi checkar ut och lämnar kvar kvar större delen av bagaget. För hit kommer vi tillbaka imorgon. Vi tar med oss en ryggsäck med det nödvändigaste för natten. På stationen träffar vi Dag, som lär oss massor om Japan under dagen.

Vi tar tåget till Shinjuku, byter och drar iväg mot sydväst; mot Hakone. Vi äter lunch på tåget; medhavda respektive inköpta där. Jag dricker öl samt provar på rödvinet som säljs på tåget. Det är blekt röttt och kan bäst beskrivas med orden ”lätt smak av vin”. I Hakone-Yumoto byter vi till en lätt skramlig lokalbana som för oss ganska brant uppför, bitvis i sicksack.

IMG_3362mini

IMG_3376mini

Gora byter vi till en bergbana för att sedan byta till linbana. Inne i kabinerna luktar det svavel, vilket får sin förklaring när vi passerar över ett område där det ryker och ångar ur marken och luktar ännu mer svavel. Vi befinner oss på gammal vulkan mark, inte så långt från Fuji, så det är underjordens närvaro vi märker. Strax därefter är vi framme vid Owkudani och kliver ur. Förhoppningsvis ska vi få se Fujiberget, men det var helt utsiktlöst; det är som vanligt höljt i moln. Istället märker vi hur satans kallt det är på drygt 1000 m höjd.

Så här ska det se ut

Så här ska det se ut

IMG_3386mini

IMG_3387mini

Vi åker ner och tar oss till Kansuiroh Ryokan. En ryokan är ett traditionellt japanskt värdshus, där det råder strikta regler för uppförandet. Vi ställer våra skor vid ingången, tar på oss tofflor som vi sedan tar av oss i våra rum samt i matsalen. Vi sover två eller tre i varje rum på futoner. Efter tvätt är det dags för bad i stora kar med vatten från heta källor. Härligt att få känna sig varm!

In i dimman

In i dimman

Middag serveras klockan 8 och består av många traditionella rätter. Sashimin och den friterade torsken med sesamfrön är nog de rätter som faller mig mest i smaken. Öl och varm sake därtill. Varm sake hör vintern till medan den dricks kall på sommaren. Samtidigt serveras sake av bättre kvalitet alltid kall. Det japanska ordet sake betyder egentligen vilken alkoholdryck som helst, så det korrekta ordet i detta fall är nihonshu.

Middagens början

Middagens början

IMG_3403mini

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s