Tokyo dag 8

Vi samlas halv elva och promenerar iväg till det närliggande Tokyo Tower. Hiss upp för en titt ut över stan. Vi har tur med vädret; sol och relativt klart. Skyskrapor så långt ögat når, men här och där är det fotbollsplaner insprängda. Även små trånga begravningsplatser får plats. Sådana saker flyttar man inte på här.

IMG_3649mini

IMG_3650mini

Grodperspektiv

Grodperspektiv

Sedan tunnelbana till modegatan Omote-sando där vi börjar med en löpande band-sushi på Heiroku Sushi. Rå räka på ris med majo är utmärkt, likaså en sked med krabbkött på ris. Tempura på pilgrimsmussla och räka är riktigt gott medan en friterad bulle av någon grov fiskfärs är lite mastig.

IMG_3670mini

Vi börjar shoppa loss på Oriental Bazaar som har allt möjligt när det gäller konsthantverk. Jag avvaktar för att istället snubbla på en jacka på Uni Qlo, en kedja med butiker lite här och där. Jag lyckas även handla lite knivar på Tokyu Hands; ett lite finare Clas Ohlson enligt Göran.

Efter ombyte på hotellet tar vi taxi till Ritz Carlton i Roppongi, där vi tar en drink i The Lobby Lounge. Det är ganska kaxigt att ha hotellets reception på 45:e våningen. Vi njuter av drinken, den spatiösa loungen och den lyxiga atmosfären. Sedan ner till fysiskt mer jordnära nivåer, där vi dräller runt i lyxbutikerna och dreglar över utbudet.

Inte långt därifrån ligger Mon cher ton ton, som är en teppanyaki, dvs ett stekhus där kocken tillreder maten på en stekhäll direkt framför gästen. Vår meny börjar med päron inlindat i prosciutto – enkelt med mycket gott.

IMG_3690mini

Vi får en liten inbakad munsbit med svamp och sidfläsk. Kocken steker tigerräker och pilgrimsmusslor på hällen och serveras med vitlöks- och persiljesmör samt teriyaki. Otroligt rena, fina smaker.

IMG_3693mini

Efter en lite sallad är det dags för wagyu-biffarna. Kocken steker dem efter begäran medium rare (och kanske lite till tycker jag), skär bort fettet i kanten, skär det i bitar och eftersteker det. Snacka om det goda fettet! Biffarna smakar precis så bra som de ser ut.

IMG_3703mini

Ingen måltid utan ris. Kocken häller kokt ris på hällen och blandar i något krill- eller larvliknande samt lite teriyaki. Serveras med picklade grönsaker och en tät, rik misosoppa. Mycket bra. Vi avslutar med en crème caramel med nougatglass (tror jag) och en liten fransk pepparkaka. Totalt sett en strålande måltid.

Nu är reseberättandet slut och vi har fått en fantastisk upplevelse när vi fått ta del av Göran’s Japan. Bloggen återgår till att handla om vin, men jag avslutar dock med två bilder från flygplatsen repektive planet.

Japansk toalett av klassiskt snitt

Japansk toalett av klassiskt snitt

Äntligen får vi se Fuji

Äntligen får vi se Fuji

 

 

 

Annonser

3 kommentarer

  1. Jonas Sjöberg · · Svara

    Denna kommentar, från en som var med, gäller hela skildringen av Opalens japanresa: Mycket bra och trevligt /be/skrivet samt fina bilder! Skickligt att så här koncentrerat sammanfatta våra upplevelser med ett bevarat verklighetstroget helhetsintryck, tycker Jonas. (Gissa vem det var som glömde väskan!)

    1. Tack! Det viktiga är att skriva så snart som möjligt efter en dags upplevelser, annars glömmer man.

  2. Per · · Svara

    Tack för mycket trevligt bloggande om Tokyo och Japan. Har själv varit där vid några tillfällen och upplevt/sett mycket av det du gjort i och utanför Tokyo. Det var som att komma dit igen med mycket igenkännande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s