Bordeaux och Bourgogne

Jean-Luc Thunevin var för drygt tjugo år sedan en av de första garagisterna på Bordeaux högra strand och har uppenbarligen alltid gått sin egen väg. Inspirerad av en recension av sin Chateau Valandraud, signerad Robert Parker, benämnde Jean-Luc ett enklare vin Bad Boy. Det är gjort på köpta druvor och bär den enklare appellationen Bordeaux. Vinet är gjort på nästan ren Merlot och har koncentrerats med någon saignée.

Bad Boy 2009 har en rik, kryddig, lätt ekig doft med plommon och lite korinter. Smaken är rik, fyllig, eldig (15%), kryddig och något rostad. Vinet har bra längd och känns yppigt och generöst utan att vara överdådigt. Knappt 4p. Jag provade nyligen årgång 2010 som är ett litet monster i starkt behov av att rundas av med lagring.

IMG_3728mini

Vincent Girardin brukar vara en pålitlig producent med anständigt prissatta viner. Han arbetar som negociant när det gäller de röda medan de vita är gjorda på egna druvor. En Corton-Charlemagne 2008 köptes på bolaget för två år sedan till det facila pricet av 549.

Nu känns doften initialt rätt diskret och nötig med god frukt och ett uns ek. Smaken drar åt det lättare hållet med hygglig syra, nöttoner och liten längd. I glaset utvecklas det väl och visar mer nötter och mognadstoner, samtidigt som en liten kärvhet tittar fram. Det är lagom att dricka nu och det är snarare gott än stort. Snarare på premier cru-nivå än grand cru. Knappt 4p.

IMG_3730mini

Annonser

3 kommentarer

 1. auzine · · Svara

  Missa inte reklamfilmen om Bad Boy, finns på youtube! Jag gillade 2010 även nu, det var en dag jag var ektolerant och då slank det ner utan problem.

  ASi

 2. Reklamfilmen ska jag leta reda på.
  Jag gissar att du hade mat till 2010:an, och ganska rik sådan?

 3. auzine · · Svara

  En lammgryta passade bra, vildandbröst nästa gång faktiskt lite sämre, fast då hade vi också drucket en bra bourgogne just innan vilket nog var ett större problem.

  ASi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s