Näthandlarviner

Vid den senaste provningen av viner tillgängliga från näthandeln korkades runt 50 viner. Winefinder visade upp flest och där nämner jag gärna följande:
En Chablis les Pargues 2012 (134 kr) från Servin kändes rent, friskt, syrligt och rätt koncentrerat med längd och liten havston.
Domaine les Escasses 2012 (70 kr) från Gascogne är friskt, aromatiskt, spänstigt och aptitretande med citrustoner och bra driv i syran. Levererar betydligt mer än vad priset indikerar.
Medocvinet Château Patache d’Aux 2010 (139 kr) är ungt med bra frukt och tydliga tanniner plus en liten släng av paprika.
Gordon Estate Cabernet Sauvignon 2010 (185 kr) från Washington var snyggt, attraktivt och balanserat med bra, lite cassislik frukt, cedertoner, längd och frisk syra.
Handlavin fokuserar på österrikiska ekologiska viner och där tyckte jag att en Golser Pinot Noir 2010 (99 kr) var lätt, frisk, örtig, bärig och rätt saftig med god syra. Rakt och ärligt.
Golser Beerenauslese 2012 (375 ml, 95 kr) var simmigt, runt, rikt och attraktivt med generösa aprikosinslag.
Det kan även nämnas att Handlavin’s stockholmskontor blev utsatt för ett polistillslag i mars, varvid viner som skulle levereras till kunder beslagtogs. Handlavin’s Peder Molin blev enligt egen uppgift delgiven misstanke att i strid med detaljhandelsmonopolet i alkohollagen ha sålt vin till svenska konsumenter. Han uppger att att han har betalat alkoholskatt och moms som han ska. På hemsidan står dock inte klart och tydligt att det är ett österrikiskt bolag som är leverantör, utan det som nämns är det österrikiska varulaget. Kanske skon klämmer där? Annars ser det ut som en förlängning av den stora huvudleverantörens ovilja mot konkurrens. Om det nu gick snett med att lagföra Winefinder och City Gross kanske man kan ge sig på en liten aktör?

Annonser

One comment

  1. Michel Jamais · · Svara

    Kul Magnus, att du skriver om näthandlarvinerna. Hoppas du fortsätter med det – jag tror det är en bra och viktig del i det nya och mycket större sortiment av viner som vi skrivare måste bevaka, på något sätt.

    // Michel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s