BS 13

Från den senaste provningen av viner i beställningssortimentet finns följande (få) trevligheter att rapportera: El Rey Old Vine Garnacha 2013 (2260, 79 kr) har halkat ur det fasta sortimentet, men är fortfarande ett för prisnivån utmärkt vin; rejält och mustigt vin med rik, lite hallonlik frukt och lite eldiga drag. Bierzon Baltos 2011 (79246, 109 kr) från Dominio do Tares är en bra exponent för distriktet; stadigt, eldigt och något ekigt med rik frukt och närvarande tanniner.

Josetta Safirio har en Langhe Nebbiolo 2012 (72491, 186 kr) som bjuder på fin, rödbärig frukt, bra intensitet, tydliga tanniner, bra längd och liten mintton. Från en bra årgång.

Bästa vin var avgjort Vin Santo di Carmignano Riserva 2007 (73362, 325 kr, 375 ml) från Tenuta di Capezzana. Doften är inte så stor men bjuder på kryddiga drag, fat, nötter och lite honung. Desto intensivare är smaken; söt, simmig, lång och intensiv med lite knäck och utmärkt, balanserande syra. Det finns gott om torkade frukter, så detta både smakar och är julgodis.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s