Sydafrika dag 1

Vi landar strax före tio lokal tid rätt mosiga. Lite svårt att sova på planet beroende på återkommande turbulens – jag har aldrig gillat när min säng skakar. Vi blir hämtade av Janåke och Abdul och körs direkt till hotellet, Majeka House. Jannes och mitt rum är inte inflyttningsklara så vi duschar i Cloak Room vid poolen. En helt nödvändig saneringsprocess då det var väl varmt på planet. Vi är i Stellenbosch med Distell som värd. Kort uttryckt är Distell Group en riktigt stor spelare på den sydafrikanska alkoholscenen. Distell har egna varumärken och är delägare i ett flertal vinproducenter, exempelvis ägs hälften av LUSAN-gruppen (Le Bonheur, Uitkyk, Stellenzicht, Alto & Neethlingshof). Och Allesverloren agerar man distributör för.

Lunch på Big Easy, där carpaccio på kudu sitter fint. Den följs av lite kryddiga fish cakes. Gott. Vi dricker Donkiesbaai Steen 2013, friskt, rätt koncentrerat och lätt ekat, men med någon jordbeska. Rött blir Rust en Vrede Cabernet Sauvignon 2012, rent, snyggt och balanserat med fin cassisfukt som inte är övermogen. Ingen rök, fina tanniner och väl integrerad ek. Bra.

020024

Lite fritid på hotellet får bli vilotid, sedan iväg till Hemphies på Annendale, där vi provar ett gäng av hans viner, många ligger upp till 8 år på fat. En enstaka är oxiderad, men de andra friska om än lite funky och traditionella. Mycket roligare än alla strömlinjeformade saker. Hemphies grillar och vi får STORA bitar rumpsteak med potatis, svamp och tomat. Han visar oss runt i halvmörkret och vi får en idé om hur nya vinkällaren kommer att se ut. Vi avslutar med hans Cape Vintage (Port) 2004, riktigt bra.

Hemphies du Toit

Hemphies du Toit

Snart ett nytt vineri

Snart ett nytt vineri

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s