Caviste och påsköl

Igår släppte Caviste sin senaste låda – CAV0039 – bestående av 3 flaskor Chinon La cuisine de ma mère 2014 och 3 st Chinon La Gabare 2012 från domaine Grosbois till ett pris av 780 kr. Det förstnämnda är lätt, rent och friskt med god syra, diskreta tanniner och lite paprikatoner. Frukten är härligt och omedelbart tilltalande med sina rena bärtoner. Uppenbarligen ett mycket bra år. Den senare är mer seriöst anlagt med mer struktur och en ekton som inte känns helt integrerad ännu. Vinet är kryddigt och ganska strävt med en önskan om att bli öppnat först om något eller några år.

Systembolaget släpper 16 mars 16 st påsköl, en säsongsöl som inte verkar ha lika stor betydelse som julölen. Här är de bästa fyra. S:t Eriks Påskale (1300, 19:30, 330 ml) har bra beska och är trevligt aromatiskt med drag av torkad frukt. Oppigårds Easter Ale (1374, 27:80, 500 ml) är friskt, stramt och balanserat med bra beska. Rakt utan åthävor. Pumpvikens Påsköl 2015 (1341, 30:30, 500 ml) är brödigt, mustigt och lätt kryddigt med bra beska. Jämtlands Påsköl (1385, 27:40, 500 ml) är också rätt mustigt med bra beska, brödiga toner och liten rondör. Dessutom lanseras samtidigt en del lokala produkter. Där föll jag för Umeå Twin IPA (30243, 29:80, 330 ml) som är friskt, snyggt aromatiskt med bra beska och längd. Dessvärre går den inte att beställa från varudepån utan finns endast lokalt, så det är bara att gratulera umeborna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s