Årets Påsköl

Det har väl inte undgått någon att Systembutikerna är fyllda med påsköl sedan i måndags. Klassiskt påsköl är mörkare, mustigare och maltigare, så även i år. Det är alltså inte fräschör som utmärker dessa öl, utan tyngd och fyllighet.

Oppigårds verkar alltid göra saker rätt, så även med sin Easter Ale (1374, 500 ml, 27,70 kr), som känns balanserad med fin och tydlig beska. Nils Oscar Kalspåsköl (1360, 330 ml, 19,90 kr) är också tilltalande med fin rondör och balanserad beska. Pumpviken Påsköl (1341, 500 ml, 30,20 kr) gör också bra ifrån sig – tydligt kryddig med bra beska. Även Jämtlands Påsköl (1385, 330 ml, 21,10 kr) får klart godkänt.

Sedan finns det ett gäng lokala påsköl, som dock går att beställa från SBs depå. De är till största delen småskaligt producerade, så de blir något dyrare än andra. Jag kan inte tillräckligt om öl för att sätta namn på de fel och brister som en del visade, men alla är inte helt friska. Men några föll mig dock på läppen. Roslagens Påsköl Ekologisk (31568, 330 ml, 24,90 kr) kändes balanserad med rätt tydlig beska. Nääs Påsköl (31554, 330 ml, 22,90 kr) bjöd på friska citrustoner och fin beska. Påskbrygd DIPA Två Feta Grisar (31563, 330 ml, 34,20 kr) kändes med 8,5% något alkotung, men höll sig på rätt sida gränsen med citrus, aromatiska drag och stadig beska. Även Tuvans Påsköl (31565, 330 ml, 28,40 kr) var en trevlig bekantskap med fin rondör.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s