Waterford Estate

I slutet av mars bjöd sydafrikanska Waterford Estate tillsammans med importören WineWorld på provningsmiddag på Resturang Agnes på Kungsholmen.

Utan att gå in på historien har Kevin Arnold, som är vinmakaren på Waterford, skapat sig ett namn med sina Shirazviner, uppkallade efter honom.

Vi började med en Sauvignon Blanc 2015 och en Chardonnay 2014, vilka dessvärre inte imponerade, speciellt inte till priserna 169 kr respektive 239 kr.

Då var vertikalen av Kevin Arnold Shiraz desto roligare, 6 viner från 2013 tillbaka till 2004. De äldre höll ihop väl, men var väl ekbittra för min smak. Dessbättre har ekhanteringen ändrats med åren; visserligen användes endast 10% amerikansk ek förr, men nu är det endast fransk dito. 2013 var ännu rätt ung, men klart lovande och utvecklingsbar. 2012, som är aktuell årgång i bolagets butiker (6506, 215 kr) var alldeles utmärkt med kryddig, bärlik frukt och endast ett uns ek.

Vi provade även Waterford Estate Cabernet Sauvignon 2014, som är en snygg och stilig sak med bra frukt och syra. Frukten hade tydlig, men inte överdriven cassiskaraktär och allt satt ihop riktigt bra. Det trevliga är också att det inte i något av vinerna finns någon rök, gummi, bakelit eller asfalt, något som en del av kollegorna i landet emellanåt har för mycket av.

Den som ännu inte besökt Agnes på Norra Agnegatan rekommenderas att göra det – maten är utmärkt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s