Seychellerna dag 8

Idag är det ledig dag utan program. Efter en lång frukost lägger jag och två resekollegor oss i solstolar och bara slappar i skuggan, Nja, inte bara – vi tar två snorkelturer innan lunch och jag ser fyra nya fiskar, däribland stingrocka, två stycken på cirka en meters djup. Mycket olämpliga att trampa på!

Efter sen lunch, lite slöande och afternoon tea är det dags för mer kokosnötdemo samt demo av hur man lagar en klassisk creole curry där de viktigaste ingredienserna är curry och kokosmjölk. Det blir hett och gott.

Vårt hotell
Närbild på några av de utspridda husen

Före middagen bjuds vi på en rum punch som är riktigt läskande. Till detta får vi uppvisning av traditionell mucha-dans med tillhörande musik och ett litet bål i mörkret. Ett traditionellt sätt för slavarna att uttrycka sina känslor.

Middagen har kreolskt tema och vi får gott om olika heta rätter uppblandade med fräscha sallader, kycklinglår och någon stek. Till fromma för vår matsmältning spelar ett ytterst kompetent band traditionell och även mer västerländsk musik. Ljudvolymen är dock rätt hög, varför middagskonversationen försvåras något.

Man ska ha klart för sig att Seychellerna är dyrt eftersom landet är långt ifrån självförsörjande och måste importera många varor. Att frakta varor till avlägset belägna öar kostar pengar så man kan förstå den allmänna prisnivån. Dessvärre är det lika dyrt för lokalbefolkningen, om inte dyrare då deras köpkraft inte står i paritet med turisternas. Men turister kan dock hitta en del köpvärt. På Paradise Sun var drinkarna baserade på den lokala rommen Takamaka (ja, uppkallad efter trädet) synnerligen prisvärda. Och vem vill inte gynna en lokal produkt?

Härlig romdrink

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s