Seychellerna dag 9 och 10

Under natten regnar det rejält, vilket jag vaknar av. Tidigare dagar har det varit lätt växlande molnighet men idag på morgonen är det mer ljusgrått än blått.

Efter frukost är vi tvungna att checka ut före 10, men är utlovade ett par rum för senare dusch och ombyte. Slöande på stranden följs av lätt lunch med Seybrew och sedan blir det mer slöande innan det är dags för 4 O’Clock tea. Det har mulnat på och strax innan teet börjar det regna. Inget tropiskt skyfall utan ett lätt regn, vilket antyder att det inte är så snabbt övergående. En del av gruppen stannar ytterligare några dagar och resten av oss blir upphämtade och tas till färjeläget där en större katamaran tar oss till huvudön Mahé. Det går hög sjö och skeppet gungar upp och ner som om det vore en berg- och dalbana (no extra charge).

Vi kommer fram i god tid, så vi har tid att åka till Eden Island, där det finns en lyxig marina och en galleria med butiker och restauranger. Framtoningen är klart exklusiv med fina båtar och jakter av varierande storlek. Vi landar på en trevlig restaurant där jag äter en förträfflig Prawns tempura. Däremot var min Mojito lite blaskig.

Väl på flygplatsen konstaterar jag att taxfree-butiken är klart prisvärd.

Flygresan hem är rätt händelsefattig och 4 timmar mitt i natten på flygplatsen i Dubai är ingen höjdare. Här verkar allting vara dyrt. Vi landar på Arlanda mitt på söndagen och möts av en grå och fuktig miljö, som kontrasterar väl mycket mot dagarna innan.

Den här bilden får avsluta resan

Några reflektioner: Någon kanske tycker att jag varit väl kritisk mot den mat som serverats. Jag älskar god mat och uppskattar verkligen när råvaran blir varsamt hanterad. Så har inte alltid varit fallet men å andra sidan kan man inte alltid gilla allt på en buffé.

Resan arrangerades av Thabela Travel och var mycket väl organiserad där logistiken fungerade utmärkt. Jag reser gärna med dem flera gånger framöver.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s