Juniviner i det tillfälliga sortimentet

I juni har Systembolaget endast två lanseringsdagar; 2 och 9 juni. Sedan dröjer det ända till 7 och 21 juli innan Bolaget släpper på kranarna igen. Det är roligt att se så många trevliga och goda roséviner lanseras, speciellt som denna kategori tidigare var en riktig strykpojke.

Bubbel

Loimer Brut Rosé (92040, 229 kr) är friskt, rent och snyggt med lätta brödtoner och ett uns röda bär. 9/6.

Vita

Cabidos Gaston Phoebus Petit Manseng 2020 (90521, 184 kr) känns tilltalande och aptitretande med fräschör och en liten touch av tropisk frukt. 2/6.

R. Dubois Hautes-Côtes de Beaune Les Montbatois 2020 (91303, 199 kr)bjuder på fräschör, lätt smöriga drag, god frukt och lite kryddig ek. 9/6.

Kiedrich Riesling Trocken 2021 (94024, 301 kr) från Eva Fricke är ungt, friskt och mineralbetonat med längd och bra koncentration. 9/6.

Kracher Red Roses Beerenauslese 2019 (92725, 375 ml, 229 kr) är elegant, balanserat och stilfullt med fin rosendoft. 2/6.

Rosè

Leitz Rüdesheim Pinot Noir Rosé 2022 (90296, 139 kr) känns friskt, piggt och aptitretande med lite örter och ett uns röda bär. 2/6.

Med Leitz Assmanshausen Pinot Noir Rosé 2022 (93001, 179 kr) kliver vi upp ett snäpp i både koncentration och kvalitet – friskt, mineraligt och karaktärsfullt vin. Kul tillskott. 2/6.

G.D. Vajra Rosabella Rosato 2022 (90351, 129 kr) är örtigt, lätt bärigt och aptitretande med någon strävhet och bra energi. 2/6.

Ziereisen Schmätterling Rosé 2022 (90462, 139 kr) gör vad den ska i frisk och örtig stil med lätta tanniner. 2/6.

Ungerska Fuxli Siller 2022 (90547, 99 kr) är en robust och rätt smakrik sak med fräschör och lätt örtiga drag. Budgetvänlig prissättning. 2/6.

Röda

Leconfield Coonawarra Cabernet Franc 2021 (93992, 169 kr) bjuder på bra struktur och saftig cassislik frukt med fin längd. 9/6.

Elio Grasso Gavarini Langhe Nebbiolo 2021 (94287, 279 kr) är stramt, strävtoch utvecklingsbart med inslag av mynta och rosor. 9/6.

Starkvin

Tio Pepe Fino En Rama (92450, 165 kr) är friskt och aptitretande med drag av halm, fat, hav, sälta och lite nötter. 9/6.

Lämna en kommentar